Muistan kuinka vanha rehtori yllätti eräätkin pojankoltiaiset luvatta koulun ATK-luokasta ja sai näiden hiukset ja niskavillat pystyyn äkäisellä “Mitäs peliä tämä on!?” tokaisulla. Saatoin olla yksi noista koltiaisista. Silloin olin kauhusta jäykkänä ja häpeissäni, mutta nykyään sanoisin, että “Relaa reksi, pääasia on, että pelataan.”

Sillä pelaaminen on hyvä harrastus! Maailmassa lienee noin miljardi vanhempaa, jotka saattavat olla vielä eri mieltä. Mutta juuri tätä negatiivista mielikuvaa pelaamisesta muuttaakseen Hercules aikoinaan perusti oman e-urheilutoimintansa. Herculesin konseptissa pelit ja pelaaminen ovat välineitä, joilla opetetaan lapsille ja nuorille hyödyllisiä tulevaisuuden taitoja sekä kannustetaan aktiiviseen ja tasapainoiseen elämäntapaan. Paitsi lajinomaisia taitoja, niin meidän mukana nuori oppii myös elämänhallintaa, luovuutta, yhteistyö- ja kommunikointitaitoja, empatiaa ja tunnetaitoja sekä vastuunottamista ja johtajuutta.

Kantavana ajatuksena jokaisessa lapsille ja nuorille suunnatussa harrastuksessa pitäisi olla hyödyllisten tietojen ja taitojen kerryttäminen koko elämän mittaiselle matkalle. Ei pelkästään seuloa parhaat kyvyt huippu-urheilun tarpeisiin. Herculesissa halutaan olla varhaiskasvatuksen ja koulumaailman rinnalla yksi oheiskasvattaja, joka kasvattaa jäsenistä ensisijaisesti kunnon kansalaisia sekä hyväkäytöksisiä, empaattisia ja laaja-alaisesti eri taitoja osaavia peliharrastajia.

Nyt syksyllä Hercules Esports aloittaa yhteistyön Liikuntakeskus Hukan kanssa. Siirrämme tilamme samaan rakennukseen, jossa tuhannet oululaiset käyvät liikkumassa päivittäin. Haluamme tuoda liikunnan ja aktiivisen elämäntyylin lähemmäksi meidän e-urheiluharrastustamme ja rakentaa sen saumattomasti osaksi meidän tarjontaamme. Liikuntakeskuksen resurssit mahdollistavat monipuoliset ja helposti lähestyttävät keinot lisätä jokaiseen harjoituskertaan liikunnan riemua.

Tämä yhteistyö mahdollistaa myös lisää harrastusvuoroja ja niihin ilmoittautuminen on nyt käynnissä! Tutustu valikoimaamme täällä ja ilmoittaudu mukaan!

Mikko Perälä
Hercules Esportsin perustaja ja elinikäinen peliharrastaja