Maailmasta ei varmasti löydy yhtäkään ihmistä, johon koronapandemia ei olisi vaikuttanut. Arki on muuttunut radikaalisti ja eläminen on rajoitettua. Ikävä kyllä syksy ei ole tuonut helpotusta tilanteeseen, vaan tautitapaukset ovat jälleen lähteneet kasvuun.

Me Herculesilla pyrimme koko ajan tekemään toimia sen eteen, että harrastamaan olisi turvallista tulla. Tarkkailemme jatkuvasti viranomaisten ohjeistuksia pandemian leviämisen ehkäisemiseksi. Valmennuksissamme huomioidaan erityisen hyvin käsihygienia. ”Muista käsidesi!” -huudahdukset vastaanottavat tilojemme käyttäjät, ja moni valmennettavistamme onkin jo oppinut menemään käsidesipullon kautta pelipaikoille.

Olemme ottamassa tiukemman linjan turvavälien ylläpitämiseen, sillä siirrämme koneet leveämmin pelitilaamme. Otamme turvavälit huomioon myös liikuntaosioissamme, eli vältämme kontaktilajeja ja pelejä, joissa ollaan lähekkäin. Kaikissa tapahtumissamme rajoitetaan ihmisten määrää sisätiloissa, jotta pystymme huolehtimaan kaikkien turvallisuudesta.

Kasvomaskeista ei ole erikseen suositusta alle 15-vuotiaille, joista suurin osa harrastajistamme koostuu. Meidän tiloissamme kävijä saa kuitenkin maskeja pyytäessä käyttöönsä ja valmentajat osaavat niiden kanssa auttaa. Maskien hyödyllisyys syntyy niiden oikeaoppisesta käyttämisestä, jolloin hygienia on jälleen erittäin olennaista. Kasvomaski ei estä tartuntaa, mutta voi vähentää pisaratartunnan kautta leviämistä.

Emme kuitenkaan pysty tähän yksin! Jokainen voi vaikuttaa omalla käyttäytymisellään viruksen leviämiseen, ja toivommekin harrastajiemme huomioivan oman ja muiden terveyden noudattamalla yleisiä ohjeistuksia muuallakin kuin pelitiloissa. Se tarkoittaa omassa arjessaan käsihygieniasta huolehtimista säännöllisellä käsien pesemisellä, turvavälien pitämistä kaikissa tiloissa kodin ulkopuolella, oikein yskimistä sekä maskin käyttämistä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Harrastamaan ei pidä tulla oireisena, ja aina kun tuntee itsensä flunssaiseksi, on syytä mennä koronavirustestiin.

Jos seuramme koronatoimista on kysyttävää, Esport Manager Tiia Hyvälä vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin. Pidetään huolta toisistamme!