Syksyn aikana kaksi harjoittelijaa ovat päässeet tutustumaan työelämään e-urheilun parissa. Harjoittelijat ovat eri koulutusaloilta, mutta toiminnassamme pystymme suunnittelemaan sisältöjä, jotka tukevat molempien koulutusta. Joona ja Severi kertovat siitä, miten harjoittelu on edennyt ja mitä he ovat oppineet.

Joona

Olen Joona Häkkinen ja opiskelen toista vuotta tieto- ja viestintätekniikkaa Kaukovainion OSAO:lla. Olen ollut nyt kuukauden työharjoittelussa Hercules Esportsilla ja vielä on toinen vajaa kuukausi jäljellä.

Harjoittelussa Herculesilla olen päässyt tekemään kaikenlaisia työtehtäviä. Olen mm. päässyt ylläpitämään tietokoneita ja niiden toimintaa, seuraamaan pelivalmennuksia, auttamaan syyslomaleirillä leiriläisiä sekä suunnittelemaan hieman tapahtumia. Työtehtävät vaihtelevat kivasti, mikä tuo mukavuutta ja jaksamista työntekoon.

Työharjoittelun aikana Herculesilla olen oppinut yhteistyön tekemistä, asiakaspalvelua sekä myös vähän tapahtumien suunnittelua. Olen myös päässyt oppimaan enemmän e-urheilusta alana ja mitä kaikkea siihen liittyy.

Työharjoittelu Hercules Esportsilla on ollut todella mukava kokemus. Tänne oli todella mahtava päästä työssäoppimaan, sillä e-urheilu on tuttua minulle, ja tietokonepelit ovat tulleet tutuksi vuosien varrella. Olen myös itse ollut muutama vuosi taaksepäin Herculesilla valmennettavana toiminnan alkuaikoina ja voin sanoa, että kehitystä on tapahtunut.

Severi

Olen Severi Makkonen, kolmannen vuoden markkinoinnin opiskelija Oulun ammattikorkeakoulussa. Lähtöisin olen Suomussalmelta, Kainuusta, mutta muuttanut Ouluun opiskelujen perässä. Olen ollut työharjoittelussa Hercules Esportsilla nyt kaksi kuukautta ja edessä on vielä reilu kuukausi.

Harjoittelussa Herculesilla olen tehnyt laajasti erilaisia markkinointiin liittyviä työtehtäviä sekä välillä muitakin hommia, mikä tuo mukavaa vaihtelua työtehtäviin. Olen muun muassa päivittänyt sosiaalisen median kanavia, muokannut verkkosivuja, tehnyt sähköpostimarkkinointia sekä ollut mukana suunnittelemassa erilaisia tapahtumia.

Harjoittelun aikana olen oppinut paljon markkinoinnista käytännössä sekä käyttämään erilaisia työkaluja, kuten WordPressiä, Photoshopia ja Mailchimpiä. Hercules Esportsilla olen päässyt myös oppimaan mm. yhteistyöstä ja tapahtumien suunnittelusta.

Harjoittelu Hercules Esportsilla on ollut todella miellyttävä kokemus, sillä olen päässyt laajasti oppimaan markkinoinnista käytännössä. Harjoittelupaikan saaminen e-urheilun parista on iso plussa, koska seuraan e-urheilua paljon vapaa-ajalla ja olen hyvin kiinnostunut alan liiketoiminnasta.